با احساس هم اتاقیتان در خوابگاه دخترانه همراه شوید

  • نویسنده گونا صادقیانی
  • تاریخ انتشار 1402/03/15
با احساس هم اتاقیتان در خوابگاه دخترانه همراه شوید

با احساس هم اتاقیتان در خوابگاه دخترانه همراه شوید

 يكي از مهارت هاي ارتباطي در خوابگاه دخترانه تهران كه باعث بهبود روابط مي شود، مهارت همدلي است. همدلي به معني توانايي درك و فهم احساسات ديگران است. همدلي قدرت درك و فهم يك انسان نسبت به احساسات، افكار و اعتقادات فرد ديگري است، حتي اگر تا كنون اين احساسات يا تجربيات را در زندگي نداشته باشد. بعبارت ديگر، همدلی يعني از چشمِ فرد ديگر به قضيه نگريستن همان طور كه او می بیند. براي آن كه بتوانيد با هم اتاقی خود در خوابگاه دخترانه همدلي كنيد، بهتر است موارد زير را رعايت كنيد:

به صحبت هاي هم اتاقیتان گوش كنيد. خوب گوش كردن يا بعبارت ديگر گوش كردن فعال، اساس و مقدمۀ هر نوع ارتباط سالمي است. چنان چه به گفته هاي دوستانتان در خوابگاه توجهي نداشته باشيد، يا توجه اندكي داشته باشيد، نمي توانيد برخورد همدلانه اي نشان دهيد. بهمین دلیل، هنگام صحبت کردن آنها کار دیگری نکنید، حواستان به جای دیگری پرت نشود، بلکه برای او وقت بگذارید و به صحبت های او خوب گوش بدهید. خوب گوش دادن چیزی فراتر از شنیدن معمولی است. چون شما در همین زمان، صداهای مختلفی را می شنوید ولی هنگامی که می خواهید مطلبی را با دقت بشنوید، سعی می کنید بر آن موضوع متمرکز شوید.

به احساسات و هيجان هاي هم اتاقیتان توجه كنيد. نكتۀ اساسي در بيان همدلي، توجه به احساس و هيجان فرد مقابل است. دقت داشته باشيد در اكثر موارد هنگامي كه هم اتاقیتان از شرايط خود صحبت مي كند، درد دل مي نماید يا مشكلي را در ميان مي گذارد؛ قبل از آن كه به دنبال راهنمايي، نصيحت یا راه حل باشد؛ نياز به آن دارد كه فرد مقابل متوجه شود كه او چه احساس و حالتي را تجربه مي كند. به همين دليل، قبل ازآن كه راهنمايي كنيد، راه حل ارائه دهيد يا هر كار ديگري انجام دهيد سعي كنيد احساس و حالت هيجاني او را متوجه شويد.

براي آن كه بهتر بتوانيد احساس و هيجان هم اتاقیتان را متوجه شويد سعي كنيد خود را جاي او قرار دهيد. سعي كنيد از ديدگاه او به موضوع نگاه كنيد. در اين صورت بهتر متوجه خواهيد شد كه او چه  حالات و احساساتي راتجربه مي كند. با خود بگو یید اگر من در شرایط او بودم، چه احساس و حالتی داشتم؟ آن وقت بهتر حال او را می فهمید و درک می کنید.

پس از آن كه احساس و حالات هيجاني او را متوجه شديد از تكنيك انعكاس احساس استفاده كنيد. اين تكنيك بسيار ساده وآسان است. فقط كافي است همان كلماتي را كه او به كار مي برد و احساساتش را بيان مي كند را به او برگردانيد. فقط كافي است گفته هاي او را خلاصه كنيد و با احساس به او بیان کنید. به مثال هاي زير دقت كنيد:

موقعیت: زهره به  هم اتاقی خود گلايه مي كند كه از رفتارش در مهماني گذشته رنجيده است.

برخورد همدلانه: آنطوري كه فهميدم رفتارم در مهماني باعث رنجش تو شده.

ولي من منظور خاصي نداشتم.

برخورد ناهمدلانه: این قدر احساساتی نباش.

این قدر همه چیز را به خودت نگیر.

از بس اعتماد به نفست پا یین است.

خوب، حق داشتم.

حالا، مگر چی شده؟

صد بار بهت گفتم که این کارها ... .

سعي كنيد با احساس و عاطفه هم اتاقیتان همراه و هماهنگ شويد. به هنگام برخورد همدلانه بسيار مهم است كه واقعا طرف مقابل را درك كنيد و همدلي شما توأم با يك احساس واقعي باشد، نه آن كه به صورت تصنعي و ماشيني به انعكاس احساس بپردازيد.

به مثال زير دقت كنيد:

موقعیت: شيوا از اين كه نتواند امتحانات خود را با موفقيت طي كند، نگران است و اين نگراني خود را

با هم اتاقی خود درميان مي گذارد.

برخورد ناهمدلانه:  دوست شيوا درحالي كه كتاب مي خواند و اصلاً نگاهي نيز به شيوا نمي اندازد با لحن

سرد و بي احساسي مي گويد: بايد از قبل فكر الان را مي كردي.

برخورد همدلانه: در حالي كه به صورت شيوا نگاه مي كند، كتاب خواندن را رها كرده و با صدايي كه

توأم با توجه است به او مي گويد: نگراني كه نتواني در امتحاناتت موفق شوي؟

پرس وجو كنيد. از طرف هم اتاقیتان سؤال هايي بپرسيد تا بهتر بتوانيد با احساس او همراه شويد و يا مطمئن شويد به درستي احساسات او را متوجه شده اید. توجه داشته باشید، همدلی به این معنی نیست که شما به طرف مقابل حق می دهید یا این که باید تسلیم گفته ها و نظرات وی شوید. بلکه به این معنی است که شما طرف مقابل و احساسات و حالت های او را درک کرده اید. اگر می خواهید توضیح دهید، اطلاعات بدهید، راهنمایی بکنید، و ... بهتر است همۀ این موارد را به بعد از همدلی موکول کنید. یعنی اول همدلی، بعد راهنمایی. اول همدلی، بعد توضیح، اول همدلی، بعد آموزش و ... .

اشتراک‌گذاری:

مقالات مشابه

امتیاز و نظرات