خوابگاه دخترانه در تهران
زندگی در مکانهایی مثل پانسیون دخترانه دانشجویی و کارمندی و همچنین خوابگاه دخترانه همواره افراد را با چاالشها و موقعیتهایی روبرو میکند که ممکن است در نهایت مفید و یا آسیبزا باشند. زندگی در خوابگاه و پانسیون موقعیتی است که معمولا اکثر افراد در طول زندگی با آن مواجه میشوند. اگر کسی شهر خود را به قصد کار و موقعیتهای شغلی و یا تحصیل ترک کند، حتما مدتی را در خوابگاه یا پانسیون خواهد گذراند. یکی از مواردی که اکثر ساکنان خوابگاه در طول اقامت خود با آن مواجه خواهند بود، مشکلات خواب و کمخوابی است. این مشکل ممکن است در ابتدا چیز بیخطری به نظر بیاید، اما اگر به رفع آن اقدام نشود، خطرات جدی و جبرانناپذیری را برای فرد به همراه خواهد داشت.
خواب در افراد بزرگسال
از آنجا که افراد ساکن در خوابگاه دخترانه و سایر خوابگاهها بزرگسال و بالغ به حساب میآیند، پس مقدار خواب مشخصی دارند. البته نیاز به خواب در افراد مختلف، متفاوت است، اما معمولا افراد بزرگسال به ۷ یا ۸ ساعت خواب شبانه احتیاج دارند. البته ممکن است گاهی فرد به دلایلی همچون فشار کاری، استرس، پرخوری و... تغییرات زودگذری را در مقدار خواب شبانهی خود احساس کند، که این تغییرات در مقدار کم بیخطر و عادی هستند، اما اگر ادامه پیدا کند، به طور جدی باید مورد بررسی و پیگیری توسط پزشک قرار گیرد.
علائم و نشانههای بیخوابی:
. بیدار شدن ناگهانی در طول شب
. بیدار شدن صبح خیلی زود
. احساس خستگی و بیحالی و بیحوصلگی در طول روز و در هنگام انجام فعالیتهای روزانه
. بداخلاقی، افسردگی و زودرنجی
. پایین آمدن کیفیت فعالیتهای روزانه نسبت به قبل
. کم شدن قدرت حافظه و فراموشی کوتاهمدت
این علائم، چند نمونه از شایعترین علائم بیخوابی و کمخوابی در افراد هستند. البته لازم است بدانید که داشتن این علامتها میتواند علتهای دیگری غیر از بیخوابی هم داشته باشد.
شایعترین علل بیخوابی:
بیخوابی در افراد میتواند علتهای متفاوتی داشته باشد. علل روحی و جسمی به یک اندازه در برهم خوردن نظم خواب شخص تاثیر دارند. گاهی ممکن است یک موضوع استرسزا باعث شود فرد در طول شب قادر به خوابیدن نباشد. همچنین کمبود برخی ویتامینها میتواند باعث بههم خوردن عادت خواب منظم و بیخوابی شود. در ادامه به چند مورد از شایعترین علل بیخوابی اشاره میکنیم:
. دیر شام خوردن: یکی از علل بیخوابی میتواند صرف دیرهنگام شام و خوردن خوراکیهای سنگین پیش از خواب باشد. البته اگر شام نخوردهاید، بهتر است یک خوراکی سبک و کمچرب مصرف کنید و تا سوزش معده در طول شب شما را دچار بیخوابی نکند.
. مصرف کافئین در طول شب: اگر دچار بیخوابی هستید و در طول شب عادت دارید کافئین مصرف کنید، باید این عادت را کنار بگذارید. مصرف قهوه، نسکافه، شکلات و سایر خوراکیهای کافئیندار، باعث دیر به خواب رفتن فرد میشود و در طولانی مدت ممکن است فرد را با مشکلات جدی خواب مواجه کند.
. استرس: استرس یکی از شایعترین علل بیخوابی در افراد است. معمولا افراد پیش از به خواب رفتن به مشکلات و درگیریهایی که در طول روز با آن مواجه شدهاند فکر کنند. همین کافی است تا فرد در طول شب یک خواب بد و ناکافی را تجربه کند.
. عوض شدن جای خواب: یکی دیگر از مواردی که ممکن است فرد را با بیخوابی مواجه کند، این است که جای خوابیدن او تغییر کند. عواملی مثل تغییر دمای محیط، ناآشنا بودن محیط برای فرد و... ممکن است باعث بیخوابی شود. به همین خاطر ممکن است ساکنان خوابگاه دخترانه در روزهای اول ورود خود به خوابگاه یا پانسیون دخترانه دچار بیخوابی شوند.
در این بخش به بررسی علتهای بیخوابی پرداختیم. در بخش بعدی با ما همراه باشید تا راهکارهایی برای کاهش و درمان بیخوابی به شما معرفی کنیم.