مهاجرت از شهری به شهر دیگر، حتی با وجود فاصلهی بسیار کم، معمولا برای افراد که با فضای جدید به خوبی سازگار نشدهاند، یاس و افسردگی و خمودگی به همراه دارد. بروز این حالت برای افراد کاملا طبیعی است و نباید درباره وجود داشتن آن ابراز نگرانی کرد، اما باید با آن مقابله کرد تا طولانی مدت و ماندگار نشود چرا که اثرات جبران ناپذیری را به همراه دارد. اگر شما هم به تازگی شهر و محل زندگی خود را رها کردهاید و برای ادامهی زندگی، تحصیل و یا شغل به شهر دیگری مهاجرت کردهاید، ممکن است نشانههایی از افسردگی را در خود ببینید. در ادامهی این مطلب با ما همراه باشید تا بیشتر در این باره صحبت کنیم.
قدم اول، طبیعی دانستن افسردگی بعد از جدایی از خانواده
وقتی از خانوادهی خود دور میشوید، کاملا طبیعی است که دچار افسردگی شوید و احساس کنید که توانایی زندگی دور از خانواده را ندارید یا میل به انجام فعالیتهای روزانه در شما تا حد چشمگیری کاسته شود. طبیعی شمردن این مسئله میتواند به شما کمک کند تا راه حلهای مناسب و درستی برای ببشتر شدن افسردگی پیدا کنید و هرچه سریعتر مانع پیشروی این حالت روحی شوید.
سبک زندگیتان را تغییر دهید
حالا که برای ادامه زندگی خود و رویارویی با چهرهی جدید آن، به پانسیون دخترانه در تهران پا گذاشتهاید، باید سبک زندگیتان را طوری برنامهریزی کنید که وقت اضافی زیادی برای فکر کردن به مسائلی که اهمیت چندانی ندارند اما شما را غمگین و افسرده میکنند، نداشته باشید. شرکت در کلاسهای مختلف، ورزش کردن، مطالعه، معاشرت با دوستان جدید و اختصاص دادن وقت به سلامت خود از جمله مهمترین روشهایی هستند که با افسردگی مقابله میکنند.
ورزش را در برنامهی روزانهی خود قرار دهید
ورزش کردن یکی از موثرترین روشها برای درمان اختلالات روحی و گرههای روانی است. هورمونهای شادی بخش در مواقعی که بدن شما در حال فعالیت فیزیکی است، با سرعت و شدت بیشتری ترشح میشود و همچنین شما در حالی که مشغول ورزش کردن و یا فعالیت بدنی هستید، وقت زیادی برای فکر کردن به مسائلی که باعث اندوه شما میشود ندارید. پس سعی کنید حداقل ۷ ساعت در هفته را به ورزش کردن اختصاص دهید، حتی اگر در محیط خوابگاه دخترانه فضای کافی برای ورزش کردن ندارید، میتوانید با یک برنامه روزانه پیاده روی، فعالیت بدنی لازم را انجام دهید.
با افراد مناسب معاشرت کنید
یکی از راهکارهای موثر برای جلوگیری و کم کردن نشانههای افسردگی، معاشرت با دوستان است. البته، دوستانی که به حال بد و اندوه ما دامن نزنند بلکه کاهندهی آن باشند. معاشرت با افراد مثبت، سالم و شاد میتواند علاوه بر پر کردن اوقات فراغت ما به بهترین شکل، مانع مواجه شدن ما با افکار منفی و آزاردهنده شود. دوستی و همنشینی با افرادی که دائما درباره ناامیدی، اندوه و اخبار بد صحبت میکنند، به مرور باعث ایجاد افسردگی در ما میشود.
رژیم غذایی مناسب داشته باشید
شاید برای شما عجیب به نظر برسد اما رژیم غذایی تاثیر بسیار زیادی در افسردگی و روند پیشروی از آن در افراد دارد. مصرف غذاهای سالم و طبیعی و خواب کافی در کنار ورزش میتواند از پیشروی افسردگی جلوگیری کند و فرد را به دارو درمانی بینیاز کند. مواد غذایی مثل گلوتن، کافئین، شکر، و در برخی موارد لبنیات باعث افزایش سرعت روند افسردگی میشوند و فرد را در معرض این اختلال شایع قرار میدهند. پس تا حد امکان مواد غذایی سالم و تازه مصرف کنید و سبزیجات و میوه را حتما در سبد غذایی خود جا دهید.
افسردگی امروزه یک مشکل شایع در بین افراد بخصوص سنین ۱۸ تا ۴۰ سال میباشد. اما با بکارگیری سبک درست زندگی و بکارگیری توصیههای علمی، میتوان تا حدود زیادی با این مشکل مبارزه کرد.