در این مقاله میخواهیم برایتان روشن کنیم که چرا در مقالات مان به بازار کار رشته ها میپردازیم؟ اگر مقالات قبلی را مطالعه کرده باشید به لزوم دریافت استقلال مالی در زمان دانشجویی و اقامت در خوابگاه پرداخته بودیم. از طرفی ورود به عرصه انتخاب شغل و بازار کار نیازمند دارا بودن هدف میباشد. از آنجایی که برای بالا بردن کیفیت یک کار نیاز است که افراد متخصص در جایگاه های درست مشغول به کار باشند بسیار مهم است که هرکس آینده رشته ای که قرار است انتخاب کند به خوبی بشناسد و با شناخت خودش و علایقش بسنجد و ببیند آیا میتواند در این رشته موفق شود یاخیر؟ از دوستان عزیزمان که در خوابگاه دخترانه در تهران سکونت دارند علل اقامتشان را جویا شدیم بیشترشان دانشجو بودند و برای تحصیل به تهران آمده بودند و بعضی ها کار مند بودند و برای کار این شهر را انتخاب کرده بودند.در این میان افرادی بودند که از رشته ای که انتخاب کرده بودند راضی نبودند.
دوستان توجه کنید که رشته ای که انتخاب میکنید آینده شمارا قرار است بسازد پس با دقت و تحقیق فراوان رشته دانشگاهیتان را انتخاب کنید. در وهله اول علاقه شما بسیار مهم است زیرا اگر علاقه نباشد یادگیری سخت اتفاق می افتد. در وهله دوم در مورد آینده رشته ای که انتخاب میکنید آگاه باشید. اما با تمام این موارد هم اگر رشته ای را انتخاب کردید و در میانه راه فهمیدید که به این رشته علاقه ای ندارید فکر نکنید که اگر منصرف شوید دیر شده است یا به ضررتان میباشد. خیلی از دوستانمان که در خوابگاه دخترانه اقامت داشتند میگفتند که دیگر یکسال از وقتمان را در شهر دیگری برای این رشته صرف کرده ایم و با وجود نداشتن علاقه مجبوریم ادامه دهیم. اما این ذهنیت غلط سبب میشود علاوه بر 4سالی که در دانشگاه به بطالت میگذرانید بقیه سالهای عمرتان را نیز هدر دهید و دست آخر در شغل های درجه 5..6 مشغول به کار شوید شغلی که به آن علاقه ای ندارید و این موضوع باعث میشود افراد بی انگیزه در جایگاه های نادرست قرار بگیرند، در نتیجه راندمان کار بسیار پایین می آید و شرکت ها و اداره جات نتیجه ای که باید بگیرند نمیگیرند.
انتخاب یک رشته مناسب
حالا چگونه بفهمیم به چه رشته ای علاقه داریم؟
چه رشته ای انتخاب کنیم که پشمان نشویم؟
در آینده چگونه شغل هایی برای انجام مد نظرمان میباشد؟
در چه زمینه ای میتوانیم متخصص باشیم و در جایگاه شغلی مان مفید واقع شویم؟
این موضوع را در نظر داشته باشید که شما به چه رشته ای علاقه دارید؟
بیش از صدها رشته دانشگاهی وجود دارد که هر یک دارای شاخهها و زیرشاخههای مختلفی هستند که در نهایت به چند شغل خاصی منتهی خواهند شد. اما اگر بخواهیم یک دستهبندی درستتر برای انتخاب رشته مورد علاقه دانشگاه داشته باشیم، میتوانیم رشتهها را بر اساس مواردی مثل فنی، تئوری، محاسباتی، پزشکی و… دستهبندی کنیم. این دستهبندی بهتر میتواند روی شناخت استعدادها و ویژگیهای فردی شما در ارتباط با رشته مورد علاقه شما، توسط خود شما تأثیر بگذارد.برخی افراد هستند که به رشتههایی که با کار جسمی و فنی همراه است وارد شغلی در همین زمینه شوند. یا برخی افراد دنبال پشت میز نشستن و شغل کارمندی و فعالیت در یک شرکت هستند که رشتههایی مثل حسابداری، مدیریت و… را انتخاب میکنند. پس میتوان نتیجه گرفت که ابتدا باید روی این موضوع فکر کنید که به چه رشتههایی علاقهمند هستید.
حالا اگر به رشته خاصی علاقه کامل داشته باشید اما در مقابل استعداد و توانایی لازم در آن رشته را نداشته باشید انتخاب رشته شما اشتباه بوده و در رأس آن نیز شغلی که انتخاب خواهید کرد مناسب شما نخواهد بود. شما باید با پرس و جو و تحقیق به کمک افرادی که در این رشته تحصیل دارند و در کنار آن شاغلینی که با همین رشته وارد بازار کار با همین رشته شدهاند صحبت داشته باشید.حتی اگر برایتان مقدور است میتوانید چند روزی را برای آشنایی با رشته و شغل مرتبط با این رشته بهعنوان کارآموز فعالیت کنید که با مشکلات و سختیهایی که این رشته تحصیلی خواهد داشت آشنا شوید.به این وسیله میتوانید روی استعداد و توانایی که توسط خود شما انجام میگیرد، تمرکز کرده و رشته مورد علاقه خود را پیدا کنید.
امیدوارم با خواندن این مقاله علت اهمیت انتخاب یک رشته مناسب و بررسی بازار کار آن را به خوبی فهمیده باشید.
نوسنده:
فاطمه حسن پور