برنامه ای بهتر جهت تنظیم مخارج در خوابگاه دخترانه

  • نویسنده گونا صادقیانی
  • تاریخ انتشار 1402/03/08
برنامه ای بهتر جهت تنظیم مخارج در خوابگاه دخترانه

برنامه ای بهتر جهت تنظیم مخارج در خوابگاه دخترانه

بدون مدیریت پول، ممکن است همیشه احساس کنید که زندگی شما یک قدم با یک پرتگاه مالی فاصله دارد. وقتی امور مالی خود را به خوبی مدیریت می کنید، زندگی ممکن است آسان تر نشود، اما زمان بیشتری برای تمرکز بر روی چیزهای مهم زندگی خود دارید. از آن جایی که شروع زندگی در خوابگاه دحترانه در تهران، تا حدی شروع یک زندگی مستقل نیز هست بهتر است، مهارت مدیریت مالی را بیاموزید و تمرین کنید. بدین منظور می بایست به نکات زیر توجه داشته باشید: به یاد داشته باشید که هر انسانی نیاز دارد، مدیریت مالی صحیحی داشته باشد چرا که منابع درآمد نسبت به هزینه ها محدودیت دارند. واقع بین باشید، معمولاً درآمد انسان برای همه خواسته های اوکافی نیست. بنابراین، خواسته ها و نیازها را از هم جدا کنید و تمرکز خود را بر نیازها بگذارید. مخارج خود را برای یک ماه ثبت کنید، فهرستی از مخارج خود تهیه کنید تا مشخص شود که هزینه های زندگی شما در خوابگاه دخترانه تهران چقدر است. مخارج روزانه زندگی خود و مخارجی را که موردی و فصلی هستند را جدا کنید. مثلا در شروع  ترم هزینه های رفت و آمد و هزینه های خرید کتاب بیشتر از طول ترم است. نقشه و طرحی برای درآمدها و مخارج خود تهیه کنید. براساس آن چه در مورد هزینه های خود می دانید، منابع مالی خود را توزیع کنید، در چه زمانی، چه خرج هایی وجود دارد؟ چه منابع مالی برای آنها دارید؟

 

برای کاهش مخارج زندگی روزانه در پانسیون دخترانه بهتر است با هم اتاقی ها و دوستان خود مشترکاً عمل کنید. معمولاً بدین منظور یک مادر خرج  تعیین می شود که خرج ها را یک جا انجام داده و بعد مخارج به اعضا تقسیم می شود. متعادل عمل کنید. یعنی تا آن جا که می توانید برای فعالیت های مختلف خود، منابع مالی کنار بگذارید مثلا قسمتی از منابع مالی خود را برای هزینه های جاری و روزانه، هزینه های فصلی، هزینه های غیر منتظره، هزینه های پوشاک و ... همیشه مبلغی پول برای موارد اضطراری و اورژانس در نظر بگیرید. قسمتی از منابع مالی خود را برای برنامه های تفریحی کنار بگذارید. به یاد داشته باشید که بسیاری از تفریح ها و سرگرمی ها در کشور ما ارزان هستند. از سوی دیگر، دانشگاه ، برنامه های تفریحی زیادی با هزینه های اندک در اختیارتان می گذارد.  آینده نگر باشید. هنگامی که هزینه های فصلی خود را بدانید آن وقت می توانید طبق آن برنامه ریزی کنید. از قبل به فکر هزینه های فصلی مانند رفت و آمد، مهمانی و عروسی، خرید کتب، مسافرت یا رفت و آمد به شهر خود باشید و از قبل شروع به پس انداز یا کار کنید تا دچار سردرگمی نشوید. در صورتی که مشکل مالی پیدا کردید، فوراً کمک بگیرید. در این شرایط نزدیکان خود را در جریان بگذارید، علاوه بر خانواده، از خدمات امور دانشجویی، اداره ی رفاه، مددکاری و ... کمک بگیرید. چون اگر دیر اقدام کنید ممکن است مشکلات دیگری نیز پیدا کنید. اداره رفاه و خدمات امور دانشجویی معمولا وام هایی در اختیار دانشجویان می گذارند. اطلاعاتی در خصوص این واحدها و شرایط وام آنان به دست بیاورید تا در مواقع نیاز بتوانید از آنها کمک بگیرید.

در جستجوی کار باشید. بعضی از دانشجویان همزمان با تحصیل کار می کنند. بعضی از قسمت های دانشگاه، کارهای دانشجویی در اختیار دانشجویان می گذارند. در این زمینه اطلاعات جمع آوری کنید که در مواقع نیاز از آنها استفاده کنید. بعضی از اساتید در کارها و پروژه های خود نیاز به همکار دارند. از آنان راهنمایی و اطلاعات بگیرید. این کار نه تنها منابع مالی شما را تقویت می کند بلکه شما اطلاعات علمی زیادی در خصوص کارهای عملی و پروژه های علمی می آموزید. در بیرون از دانشگاه به دنبال کارهای نیمه وقت باشید. تدریس خصوصی یکی از کارهای بسیار رایج دانشجویان است که با شرایط آنان از نظر وقت کاملا هماهنگی دارد. علاوه بر این، مقاله نویسی، ترجمه و... بسیاری از کارهای نیمه وقت هستند که با شرایط دانشجویی شما هماهنگی دارند. در این زمینه فعال باشید، جوینده، یابنده است. منفی بافی را کنار بگذارید.  صرفه جو باشید. صرفه جویی در فرهنگ ما بسیار پسندیده است. صرفه جویی با خسّت فرق دارد. بسیاری از هزینه ها را می توان با صرفه جویی کاهش داد.

اشتراک‌گذاری:

مقالات مشابه

امتیاز و نظرات