مهارت های اجتماعی در اقامتگاه دخترانه: دوری کردن از مشاجره
مشاجراتی که گاها در اقامتگاه دخترانه در تهران پیش می آیند از عدم شناخت و
رشد در انسانها مجموعه تغییرات جسمی و روانی است که موجب میشود، فرد به تعادل جسمانی و روانی دست یابد و پیرو آن به کمال برسد. رشد اجتماعی و یا توسعه اجتماعی به سطحی از مهارت در جنبههای مختلف زندگی میگویند که بتوانیم با افراد جامعه در محیطهای مختلف دانشگاه، پانسیون و محیط کار و… به راحتی زندگی کنیم و سازگاری داشته باشیم. میزان ارتباط موثر و درست با دیگران، معیار اندازهگیری رشد اجتماعی افراد است. انسان ذاتا موجودی اجتماعی است و از طریق رشد اجتماعی است که هویت اجتماعی کسب میکند. یکی از مهمترین دورههایی که در رشد اجتماعی افراد بسیار موثر است، دوره جوانی است. ۲۰ تا ۳۰ سالگی زمانی است که ساکنین پانسیون دخترانه باید نحوه ایجاد یک رابطه نزدیک و معنادار را با دیگران یاد بگیرند. رشد اجتماعی یکی از ابعاد مهم رشد است که بر تمامی جوانب زندگی تأثیر میگذارد. افرادی که از مهارت اجتماعی لازم برخوردارند، در خوابگاه با سهولت بیشتری با مسائل کنار میآیند و به طور کلی در موقعیتهای زندگی موفقتر عمل میکنند. رشد اجتماعی به مجموعه متوازنی از مهارتهای اجتماعی و رفتارهای انطباقی مربوط است که ساکنین پانسیون را قادر میسازد با هم اتاقی های خود روابط متقابل مطلوب داشته باشند، واکنشهای مثبت بروز دهند و از رفتارهایی که پیامدهای منفی دارند، اجتناب ورزند. وجود مهارتهایی چون همکاری، مسئولیتپذیری، همدلی، خویشتنداری و خوداتکایی از مولفههای رشد اجتماعی به شمار میروند که داشتن این مهارت ها لازمه ی زندگی در پانسیون دخترانه تهران است.
افزایش ارتباط با همسالان
در دورۀ زندگی در پانسیون دخترانه، روابط با همسالان گسترش مي يابد. دوستان و همسالان، يكي از منابع اساسي حمايتي افراد محسوب مي شوند. افرادی که از خانواده دور هستند و در خوابگاه زندگی می کنند تمايل زیادی دارند كه با همسالان خود وقتشان را گذرانده و با آنها تعامل بيشتري داشته باشند. در حالي كه در گذشته، بيشتر اوقات خود را با خانواده مي گذراندند، در دورۀ نوجواني و جواني تمايل آنها به دوستان و همسالان خود است. اين موضوع در دانشگاه و پانسیون دخترانه شهر تهران از اهميت بيشتري برخوردار مي شود. آنها در مورد مسايل مهم زندگي خود با يكديگر صحبت و درد دل کرده و گاه از يكديگر مشورت و راهنمايي مي گيرند. بخصوص، هرچه ارتباط برقرار كردن با والدين سخت تر شود، ارتباط با همسالان و دوستان بيشتر و بيشتر مي شود. در كل، ارتباط با همسالان نه تنها مشكل آفرين نيست بلكه سالم نيز هست. به شرط آن كه دوستاني را انتخاب نمایید كه به رفتارهاي سالم بپردازند.
دلايل اهميت ارتباط جوانان و نوجوانان با همسالان:
دوستان و همسالان، ديدگاه ها، عقايد و نظرات مشتركي دارند،
دوستان و همسالان، مشكلات و مسايل مشتركي دارند،
تجربيات دوستان و همسالان بسيار مشترك است،
درك و فهم دوستان و همسالان از يكديگر بيشتر از بزرگسالان است.
اگر چه در بسياري از اوقات، ارتباط بزرگسالان با جوانان همراه با نصيحت، كنترل، دست كم گرفتن و موضوعاتي مانند اين است؛ ارتباط دوستان با يكديگر، با درك و فهم بيشتر همراه است كه مجددا باعث افزايش صميمیت آنها با يكديگر مي شود. بعبارت ديگر، شكاف نسلي، باعث مي شود بسياري از دوستان و همسالان جذب يكديگر شوند. در فضاي دانشگاه و محیط پانسیون كه ساعت هاي زيادي از وقت جوانان در كنار يكديگر مي گذرد، اهميت دوستي ها افزايش پيدا مي كند. در مورد دانشجويان خوابگاهي، اهميت دوستي ها بيشتر می شود. در واقع، دوستان و همسالان، به نوعي جايگزين خانواده مي گردند. زماني كه يكي از دانشجويان بيمار است و دسترسي به خانواده ممكن نيست، اين دوستان و همسالان هستند كه به پرستاري و مراقبت از يكديگر مي پردازند. زندگی در خوابگاه جنبههای مثبت بسیاری دارد مشروط به آنکه افراد ساکن در خوابگاهها با تعاون، همکاری، تقسیم امور و مشارکت اجتماعی نسبت به همدیگر حمایت اجتماعی را فراهم کنند. در واقع پانسیون مقدمهای است برای ایجاد تعهد و مسئولیت در زندگی ساکنین و رشد اجتماعی آنها را بیشتر میکند.
مشاجراتی که گاها در اقامتگاه دخترانه در تهران پیش می آیند از عدم شناخت و
مسلم است فردی كه مي تواند در مقابل پيشنهادهاي نامناسب هم اتاقی های خود یا
همه انسان ها روزانه در معرض افکار منفی قرار می گیرند. افکار منفی به آن
امتیاز و نظرات